Jan 24, 2012

learned to live half alive

hi... how can someone live half alive? they would be dead, or zombies. metaphors in songs really have deep meanings. siapa makan cili dia terasa pedasnya. so kalau tengah sedih tiba-tiba muncul lagu sedih tu maksudnya sila tukar siaran radio.

actually post ni takde kena mengena dengan lagu christina perri ni. aku saja je. yela. aku nak pergi kelantan aku tak mampu. so aku boleh merapu kat sini jela.

i can handle weirdness. sebab to some people, i may be weird myself. who knows. seseorang tu akan jadi pelik di mata kita kalau dia buat benda lain sikit dari cara kita. meaning sebenarnya kita tak perlu judge orang. and kita tak perlu rendah diri bila orang cakap kita pelik. and kita tak perlu rendah diri bila orang tak suka kita. and kita tak perlu rendah diri bila kita rasa kita kurang. apa yang kita kena buat is; try to improve ourselves. kalau kita rasa kita tak layak, kita buat bagi layak. giving up is not an option, sebab kalau kau betul betul nak benda tu, ko akan usaha sampai dapat. (ok ni tak termasuk kalau kau ada terseliuh tapi kau nak jugak lari sampai garisan penamat).

aku rasa aku teruk. in making decisions, and in many more things in life. salah satu sebabnya aku takde azam. and maybe aku ada target-target aku, tapi aku tak aim sampai dapat. and aku tak pernah kisah nak set time limit untuk dapatkan target aku. mungkin aku perlu berubah. mungkin aku perlu determination yang kuat. mungkin aku perlu stand up for myself. aku taktau apa yang aku mengarut ni.

work is boring, lepas ni ingat! mesti tanamkan niat setiap pagi nak pergi kerja untuk dapatkan keredhaan Allah.

money is shrinking, sebab makin bertambah commitment dalam hidup (haha cakap macam baru lepas bersalin je).

dahla. kelam kabut gila entry. kena retake bm karangan dengan english essay la rasanya. till next time.


p/s: I will wait if that's the only thing I can do.

3 comments:

TamaoSerizawa said...

:)

s h e said...

bertambah commitment dalam hidup.Bro, you sounds like you've just got married and you're the husband. kahkah

biha said...

yup aku baru je kawen dgn flx kan :(